De rijopleiding auto.

Je rijlessen worden gegeven volgens een gestructureerde methode. Je leert de onderdelen in een logische volgorde, van makkelijk naar moeilijk. Daarom vinden wij het belangrijk dat je de rijlessen bij dezelfde instructeur volgt.
De instructeur houd je vorderingen bij op een vorderingenkaart. Hierdoor kunnen jij en je instructeur zien waar je bent in je opleiding, op welk niveau je de onderdelen beheerst en waaraan jullie nog moeten werken.

De Tussen Tijdse Toets

Wanneer je ongeveer op 85% van je opleiding bent is er de mogelijkheid om een Tussen Tijdse Toets (TTT) bij het CBR af te leggen.
De TTT is te vergelijken met een echt rijexamen, met het verschil dat je niet kan slagen of zakken.

Wat is het doel van de TTT?

Het doel van deze TTT is om te kijken wat je van het examen kunt verwachten, waar je bent in je opleiding en nog belangrijker waar je nog aan moet werken om te kunnen slagen voor je praktijkexamen. Dit krijg je in de nabespreking te horen van de examinator van het CBR.
Tijdens je TTT doe je ook 2 bijzondere verrichtingen, wanneer je deze op examenniveau uitvoert krijg je hiervoor vrijstelling op je eerste praktijkexamen.

Normaal, versneld of spoed?

Welke opleiding je kiest hangt helemaal af van jou wensen en/of voorkeuren. Wil je 1x per week lessen, meerdere lessen per week of zelfs iedere dag (behalve op zondag), dan is dat voor ons geen probleem. De lessen worden gegeven van maandag tot en met zaterdag.
Ook kunnen we voor jou een opleiding op maat maken. Hierbij plannen we de opleiding van begin tot eind, zodat je bij aanvang al weet wanneer je examen gaat doen.

Schakel of automaat?

De meeste mensen kiezen voor een rijopleiding in een schakelauto. Nadat je het rijbewijs hebt gehaald mag je met dit rijbewijs ook in een automaat rijden.
Soms is het nodig dat een rijopleiding in een automaat moet worden gevolgd, bijvoorbeeld om medische redenen. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.